torsdag 18 augusti 2011

Mycket har hänt

Ja, jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera denna sidan. men här kommer en kort sammanfattning av de senaste veckorna.
2 riktigt stora o roliga saker har hänt.
1: jag har bytt arbete. Jag jobbar idag som trafikledare på Zontaxi i karlskrona. Detta ska bli en riktigt stor utmaning. Mitt jobb i första hand blir att få ihop alla chaufförer o bilar i mat- skol-, handikapp-, samt taxiresor. Efter ca 2 veckor så trivs jag jättebra o allt är skitkul, men vad gott jag somnar på kvällarna. Full fart hela dagen samt mycket att lära o hålla i huvudet.

2: Jag har gjort en ½ IRONMAN
jo det är sant. kände mig i en hyfsat bra form o ville verkligen försöka genomföra detta o läget kom då den gick i sövde, strax utanför sjöbo.
vi packade husvagnen för en liten minisemester.

Jag kommer att försöka mig på en lite kortare racerapport här:
steg upp riktigt tidigt på morgonen för att äta frukost o förbereda mig för en heldag i sövde. Kunde inte få i mig nåt, mådde illa o så. var ju såklart skitnervös. men men, iväg till tävlingsområdet för att hämta ut nummerlapp, simmössa samt besiktning av hojen. nr 55 fick jag o det var ca 260 st anmälda. fixade till hojen i växlingsområdet o la fram skor, strumpor o allt annat som jag skulle byta om till. även en massa barer samt geler för extra energi. det kommer ju att bli en lång dag utan nån mat.
tog på min våtdräkt o gjorde mig redo för 1930 m simning. startskottet small av o jag tog det lugnt o gick i vattnet bland dom sista, jag var ju inte här för att vinna utan för att genomföra o detta gärna på under 7 timmar.
Började crawla men fick ett par kallsupa i lervällingen som kom upp efter att 260 personer vispar runt i vattnet. då blev det bröstsim o detta tog mycket längre tid än planen. upp ur vattnet o dax för byte till cykel efter 56 min. på med strumpor, cykelskor, hjälm, handskar o glasögon o iväg. dax att cykla 90 km. efter 20 km så kom jag på att jag hade glömt mina barer som jag skulle ha men det skulle nog gå ändå. mycket backar o mycket vind o lite småregn men bara att borra ner huvudet o trampa på.
efter 3 timmar och 9 minuter så var det dax igen för att svida om. av med cykelskor o hjälm o på med löpardojjor o pannband för 21,1 km löpning. efter ca 5 km så började det göra riktigt ont o vänster knä o jag började ifrågasätta om det var värt att fortsätta ytterligare 3 varv. tog 1 varv till o hade bestämt mig för att bryta när jag varvade efter 10 km. de sista 300 m innan varvning så tänkte jag efter o tog beslutet att springa vidare hur ont det än gjorde. bra beslut så här efteråt.
dock så tog denna löpning 2 timmar o 44 min, närmare 30 min långsammare än vad jag hade gjort tidigare. men när jag kollade på klockan när jag sprang in på upploppet med malte bredvid så stannade klockan på 6:57:03 när jag passerade mållinjen. JA, JAG HADE KLARAT DET!!!!
ok, jag kom näst sist av dom som fullföljde som Malte så gärna poängterade ett antal ggr senare på kvällen. men jag kände mig som en riktig vinnare i hjärtat.

vad händer nu då? ja, jag vet inte riktigt. i asarum så är det en mini o sprint den 3 sept, den som jag gjorde förra året. tänkte köra sprint där o klara det på 1:30 helst. 750 m sim, 20 km cykel samt 5 km löp.
sen kommer ju jämjöhalvan i november som jag bara ska springa. målet där är att komma hyfsat nära 2 timmar.

en önskedröm är att åka till tjörn den 27 aug o göra en ½IM igen o försöka kapa 15-20 min på tiden mot sövde. just nu är jag i mitt livs form, känns det som ialla fall. men för att kunna det så måste jag lösa sovplats samt transport. det ser helt omöjligt ut just nu tyvärr

bjuder på en bild som sitter på min näthinna o som ett fånigt leende på mina läppar


Patric

2 kommentarer: