söndag 21 november 2010

ytterligare en vecka bakom sig

och en ny som väntar runt hörnet.
Denna veckan har inte varit nån bra träningsvecka för mig. Känt mig helt slut i kropp o själ. Vet inte om det var så att jag tömde mig så pass på halvmaran så det tar några dagar för att komma ifatt igen?  Men nu är jag laddad för en ny vecka.
Mitt stora problem just nu är planeringen, jag som alltid varit så noga med att planera allt, mat, träning mm mm. Nåja, nu ska det bli ändring på detta. Nu sitter jag o planerar upp träningspass under nästa vecka. Det kommer att bli så att jag få ta löppass på morgonen vid 5 för att hinna med det andra livet oxå, men det kan det vara värt.
Idag så har jag satt upp och ihop min cykeltrainer. Spännande att sätta sig på den för första gången, 20 min och svettades som en gris var vad som hände. Bara att ta nya tag. Jag har fått en massa bra tips av Chrille på olika trainerpass som man kan ha på datorn. Testade att använda min nya klocka (Garmin Forerunner 310XT) med pulsbältet, verkar bra men den hade stora problem med gps när man sitter inomhus på en cykel, spännande karta blev det. Nästa steg är att koppla på en cykeldator på bakhjulet för att se lite hasighet och längd.

Min plan för nästa vecka är att springa 3 ggr varav ett ska vara ett lite längre pass samt ett ska vara ett kvalitetspass. 4 pass på trainer med olika intervaller mellan 20-45 min. samt 2 st simpass med minst 2000 m varje gång. Utöver detta så blir det väl nåt styrkepass samt nåt längre cykelpass utomhus om jag bara får tag i vinterdäck till min MTB.
Jag har nu suttit och kollat på Ironman Arizona en bra stund nu, svårt att fatta vilken otrolig prestation det är att bara ta sig runt detta. Detta är mitt stora mål under nästa år, att genomföra en IM. Sen hade det varit så kul att få åka till USA o testa där om man kan klara det.

Det blir mörkare o kallare för varje dag och jag har insett att jag inte har några vinterkläder att träna i samt inte direkt några vinterkläder att ha utomhus som passar mig från förra året. Jag har ju minskat en hel del i storlekar sen dess ;-)

Allt för idag, ha en underbar vecka - det ska jag ha
Patric

bjuder på denna från förra veckan
En lycklig men riktigt slut man går i mål efter 2:18:55 av riktigt slit

2 kommentarer:

 1. Tjena, lycka till med trainerträningen, det verkar som om det kommer bli en hård träningsvecka, eller kör du alltid så mycket? Kalmar IM är ett bra första steg, sen finns det ju en massa fina lopp i Europa också om man inte vill åka så långt.

  SvaraRadera
 2. denna veckan blev inte alls som tänkt med träning. det som blev det stora hindret kallas snö o is. Byte av vinterdäck samt en frys som gick sönder. Detta gjorde att morgonpassen inte blev av som beräknat. Det är dax att handla ett par löpskor som man kan ha när det är snö o slask. hittade ett par http://www.wiggle.co.uk/adidas-supernova-riot-gtx-3-shoes/
  dessa borde funka hela vintern tycker jag.
  dock så har jag kommit igång med trainerpass som beräknat.
  Imorron planerar jag att ta en 8 km kl 5.

  SvaraRadera