onsdag 13 juni 2012

Att raka eller att inte raka? det är frågan

nu är det bara ca 2 dygn kvar tills starten går. Jag ska alltså cykla 30 mil- JAG. En fet, ful medelålders man med en hyfsad kondition ska alltså tillbringa hela fredagsnatten o en bra bit in på lördagen på en cykel trampades för glatta livet. Ja, jag är sjukt nervös. Alla dessa ???? som snurrar i huvudet. Nåja bara att göra det bästa av denna tiden och att försöka njuta så mycket det går.
All utr verkar vara i bra skick, o den har blivit genomgången flera gånger nu.

Nu kommer vi till frågan i rubriken. Ska man raka benen eller inte? Visst finns det båder för- och nackdelar. Den största fördelen är väl renheten, inte så mycket skit som fastnar i lurvet o det blir väl inte lika svettigt kanske, sen är det ju aspekten med att man känner sig snabb, den kan jag relatera till då jag rakar mitt huvud, inte helt slätt, men då känns det annorlunda när man springer o simmar. Psykiskt? ja, självklart. men där är ju stora delar av loppet redan vunnet.

Man sen kommer den där frågan om min manlighet in. Hur manligt är det att raka sina ben? Allvarligt, kan man verkligen göra det och ändå känna sig som en man? Jag är tveksam. Men du rakar dig ju under armarna! Ja det gör jag, men det har bara med hygien att göra. ingen svettlukt mm. Vad blir nästa steg? Raka bröstet? Måla naglarna med lack för att minska friktionen mot luften? Ja frågorna blir många.

Husvagnen är nu packad med det mesta. Vid 17-tiden imorron så rullar SAAB o husvagn med familjen mot vadstena och en förhoppningsvis skön helg runt Vättern.

En rolig sak var att när jag summerade förra veckans träning så hade jag 292 km på 640 min fördelat på 11 pass så kom en tanke upp. På fredag/lördag så kommer jag att slå det i bara med bara ETT pass. suck. 30 mil är riktigt långt.

Återkommer på lördag eller söndag med en racerapport som jag hoppas har positiva ord och en massa superlativ.
Nu iväg o jobba veckans sista pass.

Lycka till alla som ska köra VR2012, Om ni kör om en lite småfet medelålders man så släng i väg ett leende eller liknande, jag lovar att göra samma sak tillbaka.


1 kommentar: