måndag 13 augusti 2012

Cykelvasan - racerapport

Jaha, då sitter jagb här på jobbet igen och ska försöka reflektera över hur helgen varit.
Det är givetvis inte så lätta, en massa olika känslor finns i kroppen, en del positiva andra inte riktigt lika positiva.

Det samlade intrycket är i alla fall att jag är SUPERNÖJD

Det började på onsdag kväll med en resa på ca 75 mil och 11,5 timmar med husvagnen upp till Orsa där vi skulle bo under helgen på en jättefin camping.
Resan gick bra och vi var uppe kl 04:30 på trosdagsmorgonen, jag valde att köra på natten då jag ändå var inne i den cykeln efter nattjobb hela veckan. Inga konstigheter på resan utan det flöt på bra med mycket kaffe o en o annan paus. barnen jätteduktiga.

På torsdagen så fick vi först sitta o vänta i 4,5 timmar innan vi kom in på campingen då dom inte öppnade incheckningen förren kl 09:00. allt gick bra o vagn o tält kom på plats och vi tog oss en liten tur runt o kollade in läget. En liten tupplur mitt på dagen och sen så blev det lite mat och mys resten av kvällen.

På fredag morgon så kom min stora dotter Sara med pojkvän och vi fixade frukost ihop och drog in till Mora för att hämta ut startbevisen med chip o nrlappar och liknande. Det var väl kanske inte direkt den folkfesten som jag hade tänkt mig, utan det var mest som en vanlig solig dag på stan. Jag hade nog räknat med fler utställare och lite bra "mässpriser".

Nåväl, vi drog hem efter ett tag och barnen vilade en stund och jag drog igång grillen och vi hade en underbar kväll allihopa.

Lördag morgon - raceday
Vaknade ganska tidigt med en go pirrande känsla i magen. idag var dagen då Jessan o jag skulle göra en riktig utmaning ihop, ja vi sprang gbgvarvet ihop, men detta är en stor sak ändå.

Jag brassade käk för fulla muggar till den här stora familjen, omeletter, bröd o en massa annat gott stod på menyn och alla åt och hade det gott.

Allt inpackat i bilen o hojarna på där bak och vi drog iväg mot starten i Sälen. En del av vägen skulle vara avstängd så vi fick köra ett annat håll, dock inte mycket längrre men ändå. resan tog nästan 2 timmar och det var ett otroligt fint väder och en natur som var helt fantastisk.

Väl framme så blev det lite stressigt med allt så jag lämnade min hjälmkamera (så här efteråt så var det en riktigt dumt beslut) i bilen då jag kände att vi inte hade direkt tid med att fixa ihop det oxå.
Vi lämnade barnen och dom fick köra tillbaka till campingen för att bada o ha det mysigt hela dagen när Jessan o jag skulle cykla.

Vi tog oss bort till starten som var gigantisk och letade efter vatten för att fylla våra flaskor med, det var längst framme vid starten så det blev en riktig omväg igen. Nåväl, nu gick vi in i startfållan märkt med startled 32 o hamnade i mitten ungefär.

PANG, starten går och det börjar med en 3 km lång uppförsbacke i ganska bra tempo, tur att vi inte värmde upp innan. Som ett pärlband så är det cyklister överallt, vi höll oss till höger o en o annan fartfantom susade förbi oss till vänster.
Det gick ganska bra fram till första depåstoppet, det enda som jag tyckte var konstigt var teränngen. Varken Jessan eller jag hade cyklat i så eländig terräng tidigare och bitvis så var det lite grusväg som hemma, fast ca 90 % av banan var som stigar med sandstrandsliknande underlag. Banan var riktigt tung och krävande.

Jessan o jag stannade i de flesta kontrollerna för att fylla på depåerna så att vi skulle orka. Saltgurkan o bullen var riktigt god.

Allt flöt på ganska bra för oss o vi slapp en massa incidenter, detta tack vare att vi startade så sent tror jag. Nån tjej som cyklade omkull framför oss o nån ambulans i en depå var väl i stort sett allt.
Våra hojar funkade klockrent så när som på att jessans framskärm ramlade av. Det låg en massa saker längs vägen, mest flaskor dock.

När det var ca 3 km kvar så kändes det riktigt bra, underlaget över en camping var blixtertrögt men nu gick det av bara farten, den sista backen var tuff och likaså över en damm på brädor med en massa vatten.

upploppet gick av bara farten och vi cyklade i mål hand i hand och en känslka av lättnad spred sig i kroppen. Mysigt också med sara o barnen i målet som fotade och hejade.

Ett par timmar efter målgången på campingen efter dusch och fix så satt det som en smäck med en öl o en burgare.
Jag behöver kanske inte tillägga att jag somnade ganska ovaggad den kvällen.

Hemresan på söndagen var väl ganska dryg, 75 mil hem med husvagnen efter i en trött o ömmande kropp gick på exakt 11 timmar, trots dödsolyckor, tankningar och matpauser.

Idag så cyklade(!) jag till xtravaganza och skrev in mig på en intensiv för att försöka gå ner 18 kg innan jul. Jag har bestämt mig för att försöka köra sopporna tills dom är borta. Jag är grymt motiverad just nu.

Inget inplanerat just nu inför framtiden iallafall så jag tar det för vad det är. Det finns en del tävlingar som jag skulle vilja vara med i, vi får väl se hur det funkar med logistik och arbetstider. Ett urval är detta. Jämjöhalvan, Salsjörundan, sylvesterloppet, prova på i asarum, klubbmästerskap tempo med KCK.

STARTLED 32 INNAN START

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar