söndag 19 augusti 2012

Kämpar på

I måndags så gjorde jag slag i saken och skrev in mig på Xtravaganza igen.
Anledningen är att jag har ca 15 kg som jag skulle vilja bli av med.
Jag har under sommaren testat viktväktarna föra att i första hand få koll på vad jag äter och framför allt hur mycket kolhydrater jag får i mig. Sanningen är ju den att jag måste få i mig en del kolhydrater som bränsle med tanke på den träningsmängd och intensitet som jag ligger inne med. Tränar mellan 10-15 timmar i veckan. Trots att jag verkligen kämpar och sliter med var jag stoppar i mig så går jag upp i vikt. Detta är väldigt konstigt tycker jag. En del snackar om större muskelmassa o liknande, NEJ så är det inte. Visst den senaste månaden har jag slarvat en hel del och ätit en massa onyttiga o onödiga saker. Varför? ja, jag vet inte faktiskt. Det kan vara så att nattjobbet är en bidragande orsak till att jag går upp.

Nåväl, slut på att hitta anledningar och bortförklaringar och göra nåt åt det.
Jag vill gärna göra en massa saker under nästa år, t.ex. springa ett maraton, klara vätternrundan runt 10 timmar, samt en hel IM på 14 timmar och en halv IM på ca 6 timmar. För att detta ska ens vara möjligt så måste jag ner under 100 kg igen samt träna smart.
Årets resterande tävlingar struntar jag i, kommer det en möjlighet att delta i nåt så kanske jag gör det som typ Jämjöhalvan.
Till nästa år så är iallafall målsättningen att sluta delta och istället leverera, det betyder att jag ska sluta vara med i saker bara för att det är kul utan istället sätta upp lite realistiska mål, som att t.ex. springa en halvmara på 119 min. det är ett realistiskt men inte omöjligt mål. Att bara ta sig runt på 150-160 min är inte ok längre.
Jag kommer att fylla 45 år i februari nästa år och många säger att en fet, ful gubbe som jag ska inte hålla på så här utan bara träna lite vardagsmotion så som promenader runt byn o plocka lite svamp. Nä, inte jag.

Jag kommer att köra soppor så länge jag pallar, efter 1 vecka nu så är jag sjukt trött på det och har inte samma motivation som när jag började för 2½ år sen. Det ska bli spännande att ställa sig på vågen imorron bitti. hoppas att jag har tappat åtminstone 3 kg, det hade gjort mig lycklig och kanske mer motiverad att köra vidare. Hade jag klarat 3 veckor på sopporna så hade jag förmodligen fått den kickstarten som jag skulle behöva just nu för att sen gå över till en ren LCHF-kost. O där kommer jag att vara stenhård och göra veckoschema på vad jag ska äta och när.

Denna veckan så har jag cyklat o cyklat o cyklat. benen har varit riktigt sega efter cykelvasan förra helgen samt sopporna denna veckan. har inte haft nån energi direkt samt jobbat 55 timmar natt oxå, sånt sliter. Dåligt med sömn och ingen ork betyder att det bara blir det nödvändigaste i träningsväg.
Jag har iallafall fått ihop 514 min och 220 km. Av dom 189 milen som vi cyklar för kvinnorna som dödats så är det nu "bara" 80 kvar med ca 2 veckor kvar att träna.

Kommande vecka kommer det nog oxå att gå lite på halvfart när det gäller träningen.
smaskiga soppor från xtravaganza

Vi hörs
Patric

2 kommentarer:

 1. Nattjobb = stress = Kortisol = fett

  Har haft samma dilemma. Jobbar numera dagtid och mår bättre.

  Hittade en bra artikel om det: Där står det "Vid stress ökar bland annat utsöndringen av stresshormonet kortisol, som gör att fettet har lättare att lagras i buken. Forskning om skiftarbetare visar att de har en högre benägenhet att utveckla övervikt än de arbetskamrater som är verksamma på dagtid."

  http://www.forskning.se/nyheterfakta/teman/fetma/tiofragorochsvar/vemblirfetochvarfor.5.61c03dad1180e26cb8780005258.html

  SvaraRadera
 2. Hej! Har också gått på Xtravaganza & tänkte köra en gång till. Första rundan körde jag 3 månader bara på soppor & andra gången drygt 2 månaderr. Men har några kilo till att bli av med!

  SvaraRadera