onsdag 8 augusti 2012

Dax för avresa...

Då har det blivit dax. Tiden går väldigt fort ibland. Idag så bär det av mot Mora. Husvagn o familjen packad o klar. Jag räknar med att det tar ca 13 timmar att köra dit och kommer att köra under natten så som jag är van vid. Jag jobbar ju alltid nätter som taxichaffis nu för tiden.
Hur ser det ut med förträning nu då? tja, ganska bra tycker jag. Jag har trampat ca 80 mil på MTB samt 320 mil på racern under året så röven och benen har fått sitt så att säga. Jessan och jag har kört mycket i skogen samt på grusvägar de senaste 2 månaderna och jag tycker att vi är väldigt samspelta i vår cykling.
Detta ska bli jättekul tror jag och jag ser verkligen fram mot att få göra detta ihop med Jessan.

Jag fick mina nya dojjor igår oxå, ett par Saucony cohsion 5, en perfekt löpdoja för mig med bra dämpning och ingen pronation. testade 7 km igår och är riktigt nöjd. Satte även i snabbsnören och blev förvånad hur skönt det var att springa då dom inte satt stenhårt.

Jag har bestämt mig för att skriva in mig på xtravaganza på måndag igen. Ska köra sopporna så länge jag pallar, helst fram till jul och minst i 6 veckor. Jag är motiverad för detta och har inga tävlingar som jag kommer att göra ändå som är långlopp, kanske bara några kortare tävlingar i cykel, löpning samt triathlon. Även min träning kommer att baseras på VLCD så det blir lite fler och kortare pass och inga långpass direkt då jag kommer att komma i energibrist på soppdieten.
Tanken är att 15 kg ska bort innan jul, allt annat är bonus.

Men operation då? tänker en del och säger till mig. Ja, jag har funderat på detta av o till, men kommit fram till att jag inte tror att det är nåt för mig med den träningsmängd och liknande som jag håller på med så skulle det bara kännas som ett straff. Missförstå mig rätt nu, alla mina vänner som opererat sig har gått ner en massa och är jättefina, men dom tränar inte alls på den nivån som jag har och jag tror att det är jättesvårt att t.ex. genomföra en Ironman på en opererad mage. Jag har inte hört om nån som opererat sig och håller på med långloppsträning, men om du känner nån så vill jag gärna komma i kontakt med den.

Det jag gillar är just långlopp och målet inför nästa år är ju att springa ett maraton.

När det gäller att cykla 189 mil innan den 1 september så ser det inte ut som om jag kommer att lyckas, jag kommer kanske att hamna på runt 130 mil.
Detta är en utmaning som är ett samarbete med kvinnojouren och BLT. läs mer här..

Jag återkommer näsa vecka med en racerapport som jag hoppas ska innehålla mest positiva upplevelser.

Ride on som svullo sa

Patric

En bild på Jessan och Malte "cavandish" kalnins

3 kommentarer:

 1. Finns ingen mening att operera sig nu när du hittat ett sätt att göra av med energin. Mycket starkt att du klarar hålla i träningen så mycket. Måste uppta all din ledig tid. ;-)

  SvaraRadera
 2. Lycka till Patric och Jessan! Lycka till med Xtravaganza! Alla sätt är bra - bara man gör något :)

  kram, pernilla be

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas och vet att det kommer att gå bra!! Är själv lite rädd för operation också, det känns så otroligt extremt på alla sätt och vis.

  Det ska gå utan!! Kram Helen

  SvaraRadera